Verbouwing en uitbreiding

Als jonge overnemers beslissen Stijn en Sofie om de gebouwen een grondige metamorfose te laten ondergaan. De productiehallen worden te klein dus een uitbreiding is noodzakelijk. Een nieuwe toonzaal, burelen en productiehal voor aluminium worden gebouwd.

Nieuwe wind

In 2010 blaast er een nieuwe wind door de zaak en komt dochter Sofie mee in het bedrijf. Haar wens is samen met haar man Stijn de zaak verder professioneel uit te bouwen,

in dezelfde geest sinds 1986.

Een persoonlijke aanpak is en blijft voor haar zéér belangrijk.

In 2013 kiest Desender Lode BVBA voor een nieuwe huisstijl… Met deze stap wil het bedrijf zich nog meer profileren als een onderneming met zin voor detail, vernieuwing en professionalisme.

Lijnproductie

De ateliers worden volledig geoptimaliseerd zodat alle machines een lijnproductie vormen waardoor er nog sneller en efficiënter geproduceerd kan worden. Na afwerking van de producten wordt alles door eigen mensen geleverd en geplaatst.

Groei

De onderneming groeit uit tot een succesvolle zaak waarbij kwaliteit en garantie steeds gewaarborgd is. Alle ramen en deuren worden eerst ontwikkeld op computer met gespecialiseerde programma’s.

Via CNC-gestuurde machines worden de kwaliteitsmerken Aliplast en Kömmerling verwerkt in eigen ateliers.

De start

Lode Desender start samen met echtgenote Heidi Pyck de onderneming bvba Lode Desender op.

Het Gistelse industrieterrein blijkt daarvoor uiterst geschikt.

De eerste jaren produceerde het bedrijf ramen en deuren in kunststof, maar toen er meer en meer vraag was naar aluminium, besloot men de nodige investeringen te doen.