Historiek

bij Lode Desender

Lode Desender BVBA

Historiek

1986

De start

Lode Desender start samen met echtgenote Heidi Pyck de onderneming bvba Lode Desender op.

Het Gistelse industrieterrein blijkt daarvoor uiterst geschikt.

De eerste jaren produceerde het bedrijf ramen en deuren in kunststof, maar toen er meer en meer vraag was naar aluminium, besloot men de nodige investeringen te doen.

1996

Groei

De onderneming groeit uit tot een succesvolle zaak waarbij kwaliteit en garantie steeds gewaarborgd is. Alle ramen en deuren worden eerst ontwikkeld op computer met gespecialiseerde programma’s.

Via CNC-gestuurde machines worden de kwaliteitsmerken Aliplast en Kömmerling verwerkt in eigen ateliers.

2010

Lijnproductie

De ateliers worden volledig geoptimaliseerd zodat alle machines een lijnproductie vormen waardoor er nog sneller en efficiënter geproduceerd kan worden. Na afwerking van de producten wordt alles door eigen mensen geleverd en geplaatst.

2013

Nieuwe wind

In 2010 blaast er een nieuwe wind door de zaak en komt dochter Sofie mee in het bedrijf. Haar wens is samen met haar man Stijn de zaak verder professioneel uit te bouwen,

in dezelfde geest sinds 1986.

Een persoonlijke aanpak is en blijft voor haar zéér belangrijk.

In 2013 kiest Desender Lode BVBA voor een nieuwe huisstijl… Met deze stap wil het bedrijf zich nog meer profileren als een onderneming met zin voor detail, vernieuwing en professionalisme.

2018

Verbouwing en uitbreiding

Als jonge overnemers beslissen Stijn en Sofie om de gebouwen een grondige metamorfose te laten ondergaan. De productiehallen worden te klein dus een uitbreiding is noodzakelijk. Een nieuwe toonzaal, burelen en productiehal voor aluminium worden gebouwd.

2018

Droevig overlijden

Op 29 juli 2018 is onze derde generatie – Maurice Desender – helaas overleden. We gaan de toekomst in met zijn kennis en gedachten in ons hart.

2019

Nieuw bewerkingscentrum aluminium

Volgens Sofie, “een machine waar we alleen maar van kunnen dromen”, maar niets was minder waar. In 2019 kochten ze een Schirmer bewerkingscentrum voor aluminium.

2019

Nieuw bewerkingscenter voor PVC

In datzelfde jaar werd geconstateerd dat de PVC productie sneller en beter geoptimaliseerd moest worden.

Door de blijvende groei die ze mochten ervaren werd beslist om ook een nieuw bewerkingscentrum voor PVC aan te kopen.